Gratis hækleopskrifter KreaLoui, Hæklerier

Hæklet Granny Stripes Babytæppe

Tidligere på ugen postede jeg et indlæg med en lille babygave til et par af mine tidligere kollegaer, der indeholdt et hæklet babytæppe, to hæklede suttekæder og en lille hæklet kanin. Her kommer så min fremgangsmåde til det hæklede babytæppe i granny stripes (se under billederne).

Nedenfor at jeg skriblet en gratis hækleopskrift/guideline ned på, hvordan du selv kan lave tæppet :

Materialer
Hæklenål str. 3,5
Stoppenåle (til at hæfte ender)
DROPS Safran (jeg har brugt ca 9 nøgler til hele tæppet inkl. kant)

Køb Drops Safran billigt her


Før 15,00
NU: 13,00

Før 15,00
NU: 13,00

Før 15,00
NU: 13,00

Før 15,00
NU: 13,00

Før 15,00
NU: 13,00

Før 15,00
NU: 13,00


FORKORTELSER

m = maske
lm = luftmaske
fm = fastmaske
stm = stangmaske
km = kædemaske

( ) = Antal masker i omgangen
rk = række
” – ” = Angiver, hvad der skal gentages x antal gange

Fremgangsmåde
Tæppet hækles i mønstret Granny Stripes (hvis du ikke har styr på mønsteret, så de evt. HER).

Mønsteret laves som nedenstående :

(start med lysegrå) Slå 138 LM op, vend med 1 FM og start i 2. lm fra nålen
1. rk : Hækl FM tilbage ad hele rækken

Nu vender du med 3 lm (hvilket fortsætter med resten af tæppet)
2. rk : Hækl 2 stm i 1. m, og herefter “1 lm, spring 2 m over, 3 stm i samme m” gentag rækken ud

3. rk : Hækl 3 stm i første lm-hul, 1 lm, 3 stm i næste hul osv. hele rækken ud

Sådan fortsætter du mønsteret resten af tæppet.

KANT :

 1. Herefter har jeg i siderne hæklet en række med Granny Strips for at gøre kanten mere ensartet
 2. Efter denne hæklede jeg 1 fm i hver m hele vejen rundt (husk 2 fm i samme m i hjørnerne)
 3. Til sidst hæklede jeg bølgerne:
  – Start med 1 fm
  – Spring en m over, lav 5 stm i næste m
  – Spring en m over, lav 1 fm
  – Spring en m over, lav 5 stm i næste m (osv. hele vejen rundt)

Tæppet måler ca 115 cm x 80 cm. Men dette afhænger selvfølgelig af din egen hæklefasthed 🙂

Afslutningsvis fik tæppet et lille mærkat/navnebånd med KreaLoui.dk på for at give den sidste fine detalje. Jeg har selv designet og bestemt farver, skrifttype samt størrelse på navnebåndet, som er super nemt og i øvrigt også til en ganske fin pris – se HER! 🙂


Du er velkommen til at sælge ud af, hvad du laver ud fra mine opskrifter (så længe der ikke er tale om en masseproduktion). Jeg har bare et princip: Jeg vil meget gerne have at du deler med mig , hvad du laver og ikke mindst, at jeg får credit for mit design – evt. på Instagram @KreaLoui 🙂

Blogindlægget indeholder affilierede links.

5 Comments

 • Reply

  Maria

  11. december 2018

  Hvordan vender man med en FM?

 • Reply

  Mia

  15. juli 2018

  Hej
  Jeg er ved at prøve at hækle tæppet men oplever at det begynder at blive skævt/“krymper” så snart jeg går igang med 2. Omgang – altså når jeg skal til at gentage rk 1, 2 og 3 efter at have lavet det første gang. Har du nogen idé om hvorfor? Kan der mangle noget i opskriften? Jeg hækler med samme fasthed.

 • Reply

  Sanne

  27. april 2018

  Hej jeg skal til at være farmor så dette tæppe er lige sagen. Nu kender jeg ikke det garn du bruger og bor i en lille by uden garnbutik så jeg vil høre dig om jeg kan bruge alm bomuld garn nr 8, det har jeg nemlig en masse af i lyserødt og blåt.

  • Reply

   Louise

   7. maj 2018

   Det vil jeg mene at du godt kan – det bliver dog lidt større og tykkere 🙂

 • Pingback: Hæklet baby-gave med babytæppe, ballerina-kanin og suttekæder

Skriv et svar