Gratis hækleopskrifter KreaLoui, Hæklerier

Hæklet Granny Stripes Babytæppe

Tidligere på ugen postede jeg et indlæg med en lille babygave til et par af mine tidligere kollegaer, der indeholdt et hæklet babytæppe, to hæklede suttekæder og en lille hæklet kanin. Her kommer så min fremgangsmåde til det hæklede babytæppe i granny stripes (se under billederne).

Nedenfor at jeg skriblet en gratis hækleopskrift/guideline ned på, hvordan du selv kan lave tæppet :

Materialer
Hæklenål str. 3,5
Stoppenåle (til at hæfte ender)
DROPS Safran (jeg har brugt ca 9 nøgler til hele tæppet inkl. kant)

Forkortelser
LM = Luftmasker
FM = Fastmasker
STM = Stangmasker

Fremgangsmåde
Tæppet hækles i mønstret Granny Stripes (hvis du ikke har styr på mønsteret, så de evt. HER).

Mønsteret laves som nedenstående :

 1. (start med lysegrå) Slå 138 LM op, vend med 1 FM
 2. Hækl FM tilbage ad hele rækken, vend med 3 LM (hvilket du i øvrigt skal gøre i hver række)
 3. Hækl 2 STM i første maske, og herefter “1 LM, spring to masker over, 3 STM i samme maske” gentag rækken ud, vend med 3 LM
 4. Hækl 3 STM i første “hul”, 1 LM, 3 STM i næste hul osv. hele rækken ud – denne række forsætter du med resten af tiden.

Tæppet måler ca 115 cm x 80 cm. Men dette afhænger selvfølgelig af din egen hæklefasthed 🙂

Kant :

 1. Herefter har jeg i siderne hæklet en række med Granny Strips for at gøre kanten mere ensartet
 2. Efter denne hæklede jeg 1 FM i hver maske hele vejen rundt.
 3. Til sidst hæklede jeg bølgerne:
  – Start med 1 FM
  – Spring en maske over, lav 5 STM i næste maske
  – Spring en maske over, lav 1 FM
  – Spring en maske over, lav 5 STM i næste maske (osv. hele vejen rundt)

Afslutningsvis fik tæppet et lille mærkat/navnebånd med KreaLoui.dk på for at give den sidste fine detalje. Jeg har selv designet og bestemt farver, skrifttype samt størrelse på navnebåndet, som er super nemt og i øvrigt også til en ganske fin pris – se HER! 🙂

 

Du er velkommen til at sælge ud af, hvad du laver ud fra mine opskrifter (så længe der ikke er tale om en masseproduktion). Jeg har bare et princip: Jeg vil meget gerne have at du deler med mig , hvad du laver og ikke mindst, at jeg får credit for mit design – evt. på Instagram @KreaLoui 🙂

Blogindlægget indeholder affilierede links.