Hæklerier

Endnu et sæt boble-lapper

I går var jeg til julefrokost, hvor jeg ville medbringe en lille værtindegave. Det blev lidt en blandet fornøjelse for modtagerne, da jeg først valgte at tabe den flaske rødvin jeg ellers havde medbragt i deres entré (heldige mig at de havde klinker!!!!)…. Men de hjemmehæklede boblelapper faldt til gengæld i god jord, så jeg var (næsten) tilgivet for mit stunt. #engangklodsetaltidklodset

Det er ikke første gang jeg laver et sæt boblelapper (se dem jeg har lavet tidligere HER). Det er ikke ligefrem den hurtigste ting at hækle, men jeg er jo besat af popcornmønsteret/boblerne, så det er hele tiden værd at lave dem – og på et tidspunkt tænker jeg også, at jeg skal have lavet et sæt til mig selv ;o)

Jeg hæklede boblelapperne på nål str. 4 (jeg bruger disse hæklenåle), og så har jeg brugt DROPS Paris i hhv. sort og grå, mens den lyseblå er DROPS Muskat. Det var en masse sorte “rest-nøgler” jeg brugte til den sorte farve, så jeg har faktisk ikke helt styr på, hvor mange nøgler der blev brugt – men et forsigtigt gæt er, at jeg fik brugt, hvad der svarer til 4-5 nøgler til dette sæt grydelapper. Den grå og lyseblå har jeg brugt under en halv nøgle af hver af.

grydelapper1

grydelapper2

grydelapper3

Den oprindelig opskrift er lavet af Lutteridyl og kan findes HER. Jeg har ikke helt fulgt opskriften, da jeg kun har lavet 16 bobler i længden og 12 bobler i bredden, og så har jeg lavet bagsiden med halvstangmasker i stedet for fastmasker. Men grydelapperne er dog stadig store nok til, at man kan ligge en hånd helt udstrakt uden nogen fingre stikker udenfor (de plejer, at være det jeg måler efter, når jeg laver grydelapper) 🙂

Blogindlægget indeholder affilierede links.

Skriv et svar