Hæklerier

Hæklet pude i rib

Mit sidste indlæg handlede om den boblepude jeg hæklede til min mor. Men den fik ikke lov at stå alene – jeg hæklede en enkelt pude mere til hende – nemlig den her fine sag 🙂

pude3

pude4

Planen var egentligt at skrive ned, hvordan jeg lavede puden og lave en fin DIY-beskrivelse, men papiret er forsvundet for mig et sted i mit hækle-rod, så jeg kan desværre kun hjælpe med lettere overfladisk hækleopskrift i kort punktform:

  • Målene på puden er 35 x 60 cm.
  • Puden er hæklet i rib i bagerste maskeled. (se HER hvordan du hækler rib, hvis du er i tvivl). Jeg startede med at slå det antal masker op, jeg skulle bruge for at kunne folde puden henover “ryggen” på puden.
  • Herefter syede jeg den sammen i de to korte sider og til sidst syede jeg i hånden en 55cm lynlås i puden. Et godt tip, hvis du vil lave dine egne puder er, at vente med at købe lynlåsen til du er færdig med at hækle pudebetrækket (det gør jeg altid!).

Jeg har hæklet puden med en hæklenål str. 10 (se HER), og jeg mener at huske, at jeg købte garnet (som er akryl) i Kvickly for lang lang tid siden, hvor jeg brugte to 50g nøgler. Det vævede navnebånd/mærket er købt HER, hvor du også kan designe dit eget mærke for at lave det sidste fine finish på dine hækleprojekter.

Og hey! Hvis jeg selv skal sige det – så synes jeg da egentligt, at den matcher ret fint ved siden af den boblepude min mor ligeledes fik i julegave 😀 😀

pude5

Blogindlægget indeholder affilierede links.

Andre blogindlæg du måske vil synes om

Skriv et svar