Gratis hækleopskrifter, Hæklerier, Hæklet beklædning

Hækleopskrift – Uld Ripple Stitch pandebånd

Kalenderen siger forår – men det gør vejret da bestemt ikke! Derfor har jeg været igang med at hækle uld-pandebånd, så mine små ører kan holde varmen i forårskulden 🙂 Jeg har skrevet en opskrift ned og lavet en lille billedeguide, så I nemt kan lave et dejlig varmt hæklet uldpandebånd selv.

Jeg har efterhånden selv testet opskriften igennem 6 gange, og det er en meget meget hurtig ting at hækle. Faktisk så hurtig, at en af dem jeg tog tid på tog mig 30 minutter at lave – og så er det jo fantastisk, at der kun skal bruges en nøgle garn(!). Så både et nemt og billigt projekt at give sig i kast med 😀 Min søde svigerinde, som leger hårmodel i ny og næ er blevet “KreaLoui’s nye husmodel ;)” så hendes fine ansigt kommer nok til at poppe op på bloggen et par gange fremover (det er hende til venstre og mig til højre på nedenstående billede) 😀

MATERIALER:
Hæklenål str. 6
1 nøgle DROPS Eskimo (jeg har brugt farverne mørkegråmuldvarpegrå, sort og saphir)
Stoppenåle (til at sy enderne sammen med)

Køb Drops Eskimo billigt her


Før 394,90
NU: 394,90

Før 297,55
NU: 297,55

Før 17,95
NU: 17,95

Før 17,95
NU: 17,95

Før 63,80
NU: 63,80

Før 143,55
NU: 143,55


FORKORTELSER

m = maske
lm = luftmaske
fm = fastmaskestm
stm = stangmaske
( ) = Antal masker i rækken

Herudover skal du kunne lave forlæns reliefmasker. Hvis du er i tvivl om, hvordan du laver dem, så se nedenstående video 🙂

Gratis hækleopskrift – Hæklet uld ripplestitch pandebånd

Pandebåndet hækles i det mønster, der hedder ripple stitch. Jeg har lavet en lille billedeserie (du se den under opskriften), som du kan kigge på, hvis du er i tvivl om mønsteret 🙂

Pandebåndet hækles i rækker, så der vendes med hhv. 3 lm i de rækker, hvor det er stm og 1 lm i de rækker, hvor det er fm.

Slå 43 lm op. Vend med 3 lm og start i 3. m fra nålen
1. rk : 1 stm i hver m (43), vend med 3 lm


2. rk : 1 forlæns relief-stm om 2. stm fra forrige række, 1 stm, 1 forlæns relief stm om 4. stm fra forrige række – fortsat i dette mønster – (43), vend med 1 lm

3. rk : 1 fm i hver m (43), vend med 3 lm


4. rk : 1 stm, 1 forlæns releif-stm om 3. stm fra forrige række, 1 stm, 1 forlæns relief stm om 5. stm fra forrige række – fortsæt i dette mønster rækken ud (43), vend med 1 lm


5. rk : 1 fm i hver m (43), vend med 3 lm


6. rk : 1 forlæns relief-stm om 2. stm fra forrige række, 1 stm, 1 forlæns relief stm om 4 stm fra forrige række – fortsat i dette mønster – (43)

Klip garnet og efterlad en ende, der er lang nok til at sy enderne sammen til en ring – så du får pandebånds-formen 🙂

Og så har du dit ripplestitch-uldpandebånd 😀


Du er velkommen til at sælge ud af, hvad du laver ud fra mine opskrifter (så længe der ikke er tale om en masseproduktion). Jeg har bare et princip: Jeg vil meget gerne have at du deler med mig , hvad du laver og ikke mindst, at jeg får credit for mit design – evt. på Instagram @KreaLoui 🙂

Blogindlægget indeholder affilierede links.

Andre blogindlæg du måske vil synes om

4 Comments

 • Reply

  Tina

  10. juni 2023

  Har måtte starte forfra da det blev meget småt og bestille mere garn da 1 1 1 ngl ikke er nok.
  Andre der har samme problematik?

 • Reply

  Margit Rasmussen

  16. februar 2023

  Skal 5. række ikke hækles med stm i stedet for fm? Jeg hækler med 63 m og ikke 43, da det de slet ikke kan nå omkring mit hoved. Ellers synes jeg det er et spændende mønster. Jeg hækler det også bredere end vist.

 • Reply

  Helle Nilsen

  30. september 2019

  Synes ikke det blir bredt nok, kan jeg fortsette med flere omganger?

  mvh Helle

 • Reply

  Gry

  14. november 2018

  Hej, hvor store bliver de i str.? Altså hvad er deres omkreds? 🙂

Skriv et svar