Gratis hækleopskrifter, Hæklede tæpper og andet til hjemmet, Hæklerier

Hæklet tæppe i solid granny squares

Hæklede tæpper er noget af det hyggeligste jeg ved! Jeg er ved at have et par stykker herhjemme i sofaen, men der manglede lige det lidt ekstra varme tæppe til den kolde tid, der så småt banker på 😀 Derfor blev dette tæppe i mega lækker alpaca-uld 😀

Jeg har lavet en billedeguide til hvordan du hækler solid granny sqaures og en lille grafik over, hvordan jeg har sammensat mit Solid Granny Square-tæppe under billedet 🙂

MATERIALER:

Køb Drops Puna billigt her


Før 253,00
NU: 253,00

Før 270,00
NU: 270,00

Før 27,00
NU: 27,00

Før 54,00
NU: 54,00

Før 405,00
NU: 405,00

Før 378,00
NU: 378,00

FORKORTELSER
m = maske
km = kædemaske
lm = luftmaske
stm = stangmaske
udt. = Udtagning

( ) = Antal masker i omgangen/rækken
omg = Omgang
” – ” = Angiver, hvad der skal gentages x antal gange

Gratis hækleopskrift – Hæklet tæppe i Solid Granny Squares

Tæppet består af i alt 56 solid granny squares. For nemhedens skyld har jeg valgt at kalde firkants-kombinationerne for A-D:

A = Sort
B = Mørkegrå
C = Grå
D = Lysegrå

Disse 4 garner skal laves i følgende kombinationer (og x antal af hver) :

 1. A + A (3 stk.)
 2. A + B (7 stk.)
 3. A + C (5 stk.)
 4. B + B (6 stk.)
 5. B + C (6 stk.)
 6. C + C (6 stk.)
 7. B + D (7 stk.)
 8. C + D (7 stk.)
 9. D + D (3 stk.)

Da der skal bruges to farver til en firkant betyder det selvfølgelig, at du skal ligge garnet dobbelt.

Guide / billedevejledning i hæklet Solid Granny Square

1) Starten
Slå 4 lm op og saml disse med 1 km.

2) Første omgang
Lav 3 lm (dette erstatter en stm) og herefter 2 stm. Herefter “2 lm, 3 stm” x 3, 2 lm. Afslut omgangen med 1 km i 3. lm fra starten.

3) Anden omgang
Lav 3 lm (dette erstatter en stm) og herefter 1 stm i hver af de næste to masker. Herefter laver du “2 stm, 2 lm, 2 stm” i lm-buen. Gentag dette 3 gange, dvs. 3 stm, “2 stm, 2 lm, 2 stm i lm-buen” x 3. Afslut omgangen med 1 km i 3. lm fra starten.

4) Tredje omgang
Lav 3 lm (dette erstatter en stm) og herefter 1 stm i hver af de næste fire masker. Herefter laver du “2 stm, 2 lm, 2 stm” i lm-buen. Gentag dette 3 gange med 1 stm i hver m i siderne og “2 stm, 2 lm, 2 stm” i lm-buerne. Afslut omgangen med 1 km i 3. lm fra starten.

Fortsæt dette mønster til du har 6 omgange i din Solid Granny Square.

Samling af de hæklede Solid Granny Squares

Når du har lavet alle firkanterne skal de samles på nedenstående måde (støt dig til de informationer jeg har lavet ovenfor med tallene 1-9 af bogstav-kombinationerne):

Jeg har syet mine sammen, da jeg personligt synes, at det giver det flotteste slut-resultat. Når jeg syr firkanterne sammen, gør jeg det i bagerste maskeled.

GODT TIP: Jeg synes personligt, at det giver det flotteste og mest firkantede resultat, hvis du syr firkanterne sammen først på langs og derefter i bredden. Hvis du syr dem sammen ved at skifte retning hele tiden, så får du store huller i samlinger, hvor hjørnerne støder op til hinanden og “runde” hjørner.

Kant

Til sidst har jeg hæklet en kant i det sorte garn i fastmasker. Jeg har lavet 3 omgange, da jeg synes det ser fint ud med en lidt bredere kant 🙂

Til sidst har jeg (selvfølgelig) sat mit lille personlige vævede navnemærke på tæppet, som jeg synes giver et meget personligt præg – du kan købe dine egne navnemærker HER.


Du er velkommen til at sælge ud af, hvad du laver ud fra mine opskrifter (så længe der ikke er tale om en masseproduktion). Jeg har bare et princip: Jeg vil meget gerne have at du deler med mig , hvad du laver og ikke mindst, at jeg får credit for mit design – evt. på Instagram @KreaLoui 🙂

Blogindlægget indeholder affilierede links.

Andre blogindlæg du måske vil synes om

One Comments

 • Reply

  Annette offenberg

  25. november 2018

  Hvad måler hver firkant.Hvor mange omg hver firkant.mvh.annette

Skriv et svar