Gratis hækleopskrifter, Hæklede tasker og punge, Hæklerier

Sabrinas hæklede boblepung med tilbehør

For snart et år siden lærte jeg min søde og dejlige veninde Sabrina at hækle. Og hun er ligesom mig også blevet ret glad for konceptet! I studentergave i sidste sommer gav jeg hende det samme sæt hæklenåle, som jeg selv bruger, men jeg synes stadig ikke hun var helt up-to-date med hæklegear/hækletilbehør…. så I julegave hæklede jeg en boblepung med små rum til hende og købte lidt af det, jeg altid har liggende i min “hæklepung” 😀 og så bliver man jo lidt glad, når man ser den flittigt bliver brugt og medbragt! 🙂 🙂

Af hæklegrej (som jeg også altid har med mig) købte jeg:
Maskemakører
Målebånd
Synåle (ved siden af dem har jeg også selv disse stoppenåle med)
Nåletråder
Lille broderisaks

Køb DROPS Muskat billigt her


Før 47,85
NU: 47,85

Før 127,60
NU: 127,60

Før 159,50
NU: 159,50

Før 207,35
NU: 207,35

Før 15,95
NU: 15,95

Før 15,95
NU: 15,95

MATERIALER:
Hæklenål str. 4 (jeg anbefaler du bruger den nål, der passer bedst i forhold til din hæklefasthed)
– DROPS muskat (jeg har brugt farverne muldvarp og petrol)
– Lynlås (20 cm – købt i STOF2000)
– Et lille stykke stof til for
– Sytråd og nål (til montering af for og lynlås)
Stoppenåle (til at hæfte enden)

FORKORTELSER
m = maske
lm = luftmaske
fm = fastmaske
bm = boblemaske

( ) = Antal masker i omgangen
rk = Række
omg = Omgang
” – ” = Angiver, hvad der skal gentages x antal gange

Opskrift – Sabrinas hæklede boblepung

Start med at hækle i rækker. Her skal du sørge for at vende med 1 lm i hver række og start derefter i 2. lm fra nålen i hver række.

Slå 34 lm op
1.-14. rk : 1 fm i hver m (34) – herefter har du den rektangel, der skal danne bunden i pungen.

Nu hækler du ikke længere i rækker, men i omgange – dvs. der hækles i spiral(!)

1. omg :Hækl rundt om rektanglet med skiftevis fm og bm – se evt. vejleding med boblemasker HER (96 – heraf 48 bobler)
2. omg : 1 fm i hver m hele vejen rundt (96)

3.-14. omg : Gentag de to omgange til du har 10 omgange med bobler (dvs. 14 omgange i alt)

Herefter skifter du farve.

15.-24. omg : Forsæt i samme mønster med en omgang skiftevis “fm og bm” + 1 omgang kun med fm. Lav 9 omgange med den nye farve (dvs. 4 omgange med bobler)

25.-29. omg : Herefter hækler du 1 fm i hver m (96) i 4 omgange

Afslut med km og efterlad garn nok til at hæfte enden.

Til sidst syes først lynlås og derefter for i pungen – se denne vejledning jeg har lavet 🙂

Og hvis du har lyst til at lave en ekstra detalje kan du sætte dit eget mærke på (jeg køber mine HER).


Du er velkommen til at sælge ud af, hvad du laver ud fra mine opskrifter (så længe der ikke er tale om en masseproduktion). Jeg har bare et princip: Jeg vil meget gerne have at du deler med mig , hvad du laver og ikke mindst, at jeg får credit for mit design – evt. på Instagram @KreaLoui 🙂

Blogindlægget indeholder affilierede links.

Andre blogindlæg du måske vil synes om

6 Comments

 • Reply

  Kirsten

  16. september 2023

  Hej Louise kan man købe dine boblepunge hos dig?? Mvh Kirsten

 • Reply

  Tine Færk Rosgaard

  14. november 2020

  Hej Louise.
  Jeg synes kun jeg kan tælle 7 rækker af de brune bobler når jer ser på din pung. Men du skriver der skal hækles 10 række med brune bobler? Jeg kan heller ikke se den rektangulære bund på din pung, er den foldet ind i pungen til sidst? Jeg er nybegynder så undskyld de måske lidt skøre spørgsmål. Du laver nogle virkelig flotte ting. Håber du vil svare. Vh Tine

 • Reply

  Katrine

  24. januar 2020

  Hvor mange nøgler garn bruger du til denne opskrift?

 • Reply

  Astrid

  26. december 2017

  Hej Louise.

  Jeg kan ikke helt forstå vejledningen til at sy lynlås i. Den side du linker til viser hvordan man syr en lynlås i inderlommen i noget stof, så jeg kan ikke helt gennemskue hvordan jeg skal så en lynlås i det hæklede. Jeg overvejer nemlig at lade være med at putte for i min og vil derfor bare gerne sy min lynlås i lige så pænt som din 😄

  Super fin ide du har fået i øvrigt. Jeg er vild med den.

  Bedste hilsner Astrid

 • Reply

  Helle

  6. april 2017

  Hejsa, sikke nogle fine ting du laver!! Jeg synes det er sådan en fin ide at lave en pung til at have hækleting med på farten. Jeg er ret ny indenfor hækling og forstår ikke helt hvordan pungen bliver til. På billederne ser det ud som om du har hæklet rundt – altså nærmest rundt om lynlåsen (jeg er med på at du har syet den fast bagefter). Men ud fra din opskrift lyder det som om man hækler ét langt stykke, som man folder og derefter hækler siderne sammen. Er det rigtigt?

  • Reply

   Louise

   10. april 2017

   Hej Helle,

   Tak for de søde ord! 🙂 🙂

   Bunden hækles først i rækker – altså frem og tilbage. Når boblerne så kommer på, så begynder du at hækle rundt (og dermed opad). Jeg håber min forklaring giver mening – ellers skriver du bare igen 😀

   Kh
   Louise

Skriv et svar