Hæklerier

UnkelDesigns jule-CAL 2018 – Elmer Elg

Som nogen af jer ved, så hjælper jeg i ny og næ min søde blogger-kollega (og gode ven) Mikkel, der står bag UnkelDesign. Denne gang nåede jeg desværre ikke, at være med i selve testdelen, men i samarbejde med Mikkel fandt vi nogen andre farver end, dem der har været med i garnpakken. Og ikke mindst blev vi enige om, at det var en mega god idé at lave ham i dobbelt størrelse (dvs. jeg har hæklet ham med 8/4 lagt dobbelt og med nål str. 4 mm i stedet for nål str. 2,5 mm).

Under billedet kan du læse mere omkring, hvilket garn jeg har brugt samt hvor du kan finde opskriften. 🙂

Som sagt skulle opskriften egentligt hækles med nål str. 2,5 og med Scheepjes Catona (som er 100 % merceriseret bomuld). Jeg må dog ærligt indrømme, at det ikke er mit favoritgarn og derfor gik jeg med Infinity Hearts Rose, som er mit yndlings-bomuldsgarn. 🙂

Nedenfor kan du se, hvilket og hvor meget garn, Mikkel anbefaler, at der bruges til opskriften:

Til opskriften anbefaler Mikkel, at der bruges:

Og her kan du se, hvilket garn og hvor meget garn jeg har brugt til hvilke dele:

Min version af Elmer Elg måler:
– 50 cm i højden siddende og 60 cm i højden fra tå til gevir
– 35 cm i bredden

Så da søde Elmer Elg er en rimelig stor fætter var jeg godt klar over, at almindeligt fyldevat højst sandsynligt ikke ville være nok til at holde ham siddende. Derfor har jeg proppet 1 kg plastgranulat i bunden af kroppen på ham, så han ikke vælter. Helt præcist, hvor meget fyldevat jeg har brugt er jeg ikke helt sikker på, da jeg synes, at jeg blev ved og ved og ved med at proppe i ham – men mit bud vil være, at jeg næsten har brugt 1 kg (altså en pose svarende til denne – se link her).

I skrivende stund kan du fortsat finde alle opskriftens dele gratis på dette link, men fra d. 2. januar bliver alle delene samlet til en købeopskrift, som du kan købe gennem UnkelDesigns Etsy – se HER. 🙂

Blogindlægget indeholder affilierede links.

Andre blogindlæg du måske vil synes om

Skriv et svar