Assorterede indlæg, Tekstilformidler

Ny symaskine

Jeg har fået en ny baby i weekenden(!).. eller rettere jeg har fået en ny symaskine 😉 Min gamle billige Singer-symaskine har været lettere sløj i lang tid, så nu hvor jeg er startet på et studie, hvor jeg skal sy en masse, trængte jeg i den grad til en ny symaskine.

Hvad gør man så, når man ikke aner, hvad man skal gå efter, når man skal købe ny symaskine? Først allierede jeg mig med mine bedste venindes mor, som er vanvittig dygtig til at sy (og selv ejer et hav af forskellige symaskiner). Jeg havde snakket med en del symaskine-nørder som mere eller mindre alle havde anbefalet mig “den der symaskineforretning ude i Rødovre” (altså Symaskine Torvet).

Normalt er jeg typen, der handler en del på nettet, fordi det er jo bare ofte billigere. Men i det her tilfælde er jeg vanvittigt glad for, at jeg faktisk valgte at tage ud i butikken. Hos Symaskine Torvet fik jeg nemlig god og super kompetent hjælp af Kasper, der brugte 1,5 time(!) på at hjælpe mig med at finde min nye symaskine. Han var super god til at lytte til, hvad jeg selv tænkte, at jeg havde brug for, og hvad min søde medhjælper havde af input.

De har både nye og brugte symaskiner, så jeg fik mulighed for at se lidt på, hvor meget jeg kunne få for pengene med hhv. en ny og en brugt maskine. Kasper lavede en super grundig gennemgang af, hvad nogen af de forskellige symaskiner kunne, og jeg fik selvfølgelig lov til at sy på dem inden jeg traf et valg.

Jeg svingede lidt mellem at vælge en Pfaff (nærmere præcist den her), der fra ny kostede væsentligt mere end den Brother jeg endte med at købe (denne), men til gengæld var ca. samme pris brugt som Brother-symaskinen. Men jeg endte dog med at falde for Brother-symaskinen, og hvorfor kan I læse mere om nedenfor. 🙂

For det første har den tusinde ting, som jeg egentligt aldrig er sikker på, at jeg kommer til at bruge… Men som jeg blev enig med både min bedste venindes mor og Kasper fra Symaskine Torvet, så er det bedre at købe en symaskine, der kan mere end man tænker, at man skal bruge. Så er der jo plads til, at man kan udvikle sine evner sammen med maskinen – så det er helt sikkert også mit råd, hvis du skal ud og købe ny symaskine: gå efter en maskine der kan lidt mere end du tænker, at du har brug for.

Nå men tilbage til, hvorfor valget faldt på Brother Innov-is F410 – som jo nærmest kan sy af sig selv(!). Mange af dens features kan man måske diskutere, om de er nødvendige og hvor meget jeg egentligt kommer til at bruge dem alle 😉 men lækre er de i hvert fald, og her er noget af det, der gjorde udslaget i forhold til mit valg:

 • Automatisk trådning
 • Automatisk trådklipning (med hæftning)
 • LED lys over hele syområdet – også ved friarmen (der iøvrigt har ekstra meget plads i forhold til mindre maskiner)
 • Start/stop-knap så man kan sy uden speederen
 • 100 forskellige sømme – herunder overlocksømme, bogstaver og diverse pyntesømme
 • Automatiske knaphuller

Med så mange features er det ret lækkert, at Symaskine Torvet også sælger symaskine-kurser gennem Sykursus.dk, hvor man kan være sin symaskine at kende. Så når der lige bliver plads i kalenderen, så skal jeg helt sikkert afsted og lære min nye baby bedre at kende. 🙂 Hvis du selv tænker, at du godt kunne bruge et symaskine-kursus, så kan du finde listen med kurser HER.

En sidste fantastisk fordel ved at have fået ny symaskine er, at det gav en mulighed for (endnu en gang) at lave om på kontoret/krea-værelset 😀 så mit gamle skrivebord er kommet tilbage, og jeg har fået en god plads ved vinduet til at sy ved. Fremfor at skulle finde symaskinen frem fra skabet og stille op på spisebordet, hver gang jeg skal sy. Og jeg synes selv det er blevet ret fint ved siden af min syæske (som kan købes HER). <3

Blogindlægget indeholder affilierede links.

Andre blogindlæg du måske vil synes om

One Comments

 • Reply

  Mette

  11. juni 2021

  Hej Louise
  Jeg skal selv ud og købe symaskine og har overvejet den du har købt. Er du stadig glad for den? og er der mon noget du enten ærgrer dig over ved maskinen eller noget du er helt vild med?
  På forhånd tak
  Mette
  PS – hvornår er dit indlæg fra?

Skriv et svar