Gratis hækleopskrifter, Hæklede tæpper og andet til hjemmet, Hæklerier

Hæklet tæppe i Granny Stripes

Hold nu op det er ved, at være et stykke tid siden I har hørt fra mig… Jeg har været godt hængt op med mit nye arbejde og tusinde andre arrangementer i weekenderne, fordi jeg har haft fødselsdag og min kæreste lige efter. Og apropos min kærestes fødselsdag, så har jeg (selvfølgelig) hæklet en gave til ham. På det seneste har jeg fået lidt en svaghed for at hækle tæpper, da det bare er en lille smule mere afslappende for mit hoved end at sidde og tælle en masse, som når man hækler dyr fx 🙂 Og det er nok også en af grundene til, at der ikke falder lige så meget af på bloggen for tiden, da projekterne tager lidt mere om sig i størrelse og tid. Anyways – here it is mit første Granny Stripes-tæppe (og det faldt i god jord) :


Tæppet er som sagt hæklet i Granny Stripes, og nedenfor har jeg lavet en kort beskrivelse af, hvordan jeg har hæklet tæppet, hvis du selv har lyst til at lave et billigt, nemt og relativt hurtigt tæppe. 🙂 Du skal dog lige være opmærksom på, at jeg har hæklet tæppet med striberne på langs (modsat, hvad de fleste ville gøre, når de hækler i dette mønster). Tæppet er endt med at måle 125 x 165 cm.

MATERIALER:
Hæklenål str. 5,5
Stoppenåle (til at hæfte ender)
DROPS Loves you 8 (jeg har brugt 15 nøgler lysegrå og 14 nøgler mørkegrå)

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.


FORKORTELSER

m = maske
lm = luftmaske
fm = fastmaske
stm = stangmaske
km = kædemaske

( ) = Antal masker i omgangen
rk = række
” – ” = Angiver, hvad der skal gentages x antal gange

Fremgangsmåde
Tæppet hækles i mønstret Granny Stripes (hvis du ikke har styr på mønsteret, så de evt. HER).

Mønsteret laves som nedenstående :

(start med lysegrå) Slå 181 lm op, vend med 1 lm og start i 2. lm fra nålen
1. rk : Hækl FM tilbage ad hele rækken

Nu vender du med 3 lm (hvilket fortsætter med resten af tæppet)
2. rk : Hækl 2 stm i 1. m, og herefter “1 lm, spring 2 m over, 3 stm i samme m” gentag rækken ud

3. rk : Hækl 3 stm i første lm-hul, 1 lm, 3 stm i næste hul osv. hele rækken ud

Sådan fortsætter du mønsteret resten af tæppet.

Jeg har hæklet 4 rækker først med lysegrå og herefter 4 rækker med mørkegrå og fortsat på denne måde til jeg havde 23 rækker (starter og slutter med lysegrå).

Herefter har jeg i siderne hæklet en række med Granny Strips i lysegrå for at gøre kanten mere ensartet (se nedenstående billede med kanten til højre i billedet). Efter denne hæklede jeg 1 fm i lysegrå i hver m hele vejen rundt. Og til sidst skrifter du til mørkegrå og hækler 1 fm i hver m hele vejen rundt, så du har to rækker af den mørkegrå til at slutte af med. Husk at lave to fm i samme m i hjørnerne.


Du er velkommen til at sælge ud af, hvad du laver ud fra mine opskrifter (så længe der ikke er tale om en masseproduktion). Jeg har bare et princip: Jeg vil meget gerne have at du deler med mig , hvad du laver og ikke mindst, at jeg får credit for mit design – evt. på Instagram @KreaLoui 🙂

Blogindlægget indeholder affilierede links.

Andre blogindlæg du måske vil synes om

14 Comments

 • Reply

  Jane Seier

  7. oktober 2022

  Hejsa.
  Jeg vil gerne lave tæppet til en baby. Hvor mange masker skal jeg så bruge, og kan jeg så stadig følge opskriften?

 • Reply

  Maria Jensen

  14. november 2020

  Hej

  Jeg vil mene at der er fejl i din opskrift.
  Min første række buler mere ud end de andre rækker. Ville mene at der ikke skal være 2 stangmasker i den første maske i række 2.
  Eller?

 • Reply

  Michelle

  4. april 2020

  Hej Krealoui 😊 jeg er nu gået i gang med tæppet, jeg er nået til 2. Række med stangmasker, men det buer 🙈 er det helt galt, eller hækler jeg måske for stramt? Hilsen michelle

 • Reply

  Jeanet Johansen

  22. august 2019

  Hej Louise,
  Hvor er det flot 😀
  Jeg er rimelig ny “hækler” og vil spørge hvordan jeg gør tæppet bredere ? Jeg vil bruge det til sengetæppe, og har set dit opslag med hhv enkelt/halvanden/dobbelt-seng-størrelse.
  Jeg kan blot ikke lige regne ud, hvor mange luftmasker jeg skal starte med ? 🙂
  kh Jeanet

 • Reply

  Marianne Therkildsen

  18. oktober 2018

  Hej Louise.
  Jeg er ved at forsøge mig med det flotte tæppe, men det buer efter et rækker. Er det fordi jeg hækler den første række for stramt? Prøver at gøre det løst, men det buer alligevel. Retter det sig ud undervejs?
  Mvh
  Marianne

 • Reply

  Karina Erichstrup

  26. juni 2018

  Hej.
  Jeg er ny hækler og sidder med mit første projekt: Et granny tæppe!
  Vil nu forsøge mig med din kant rundt, men hvordan starter jeg på mønsteret ned langs siden? Altså Granny kanten på tværs af mønsteret.
  Og skal jeg undlade den ene række fastmasker i start enden, da jeg startede tæppet op med en række luftmasker og herefter en række fastmasker inden granny mønsteret?
  På forhånd tak
  Karina

 • Reply

  Pernille

  6. februar 2018

  Hej, hvor stort er tæppet? ☺️

 • Reply

  Louisa Esmeralda

  4. januar 2018

  Hej, KreaLoui 🙂

  Ved 2. række vender man med 3 lm, og derefter laver man 3 stm i første m. Når man når til 3. række og har hæklet den ud, når man til slut hen til den ende, hvor man startede med 2. række.
  Hvad gør jeg her for at nå ud til kanten? Da der ved kanten ikke er noget hul til at lave sine stm, da man ved række 2 startede ud med at lave en vifte af 3 stm i stedet for et hul.

  Jeg håber, at det giver mening.

  Venlig hilsen
  Louisa Esmeralda

 • Reply

  Ditte

  11. december 2017

  Hej louise jeg vil gerene spørge hvor lang tid det har taget dig at hælke hele dit tæppe
  hilsen Ditte

  • Reply

   Louise

   11. december 2017

   Hej Ditte,

   Jeg brugt ca. 2 uger på det, hvor næsten alle mine aftener + en del af weekenden blev brugt på det 🙂

   Det er bestemt et af de hurtigere tæpper at hækle, så hvis man ikke har tålmodighed til et tæppe-projekt, der varer flere måneder, så er Granny Stripes et rigtig fint sted at starte!

   Kh
   Louise

 • Reply

  Ditte

  10. december 2017

  Hej louise hvor lang tid tog det dig ca at lave hele tæppet?

 • Reply

  Anette Fransgaarð

  3. december 2017

  Jamen, så er jeg med 😉
  Endnu et spørgsmål : er det med vilje at du mellem hver stangmaske gruppe, laver en luftmasse ? Den video du henviser til fra garnstudiet laver mønsteret uden luftmasken.
  Mvh Anette
  Ps. Super hjemmeside med skønne ideer 👍

 • Reply

  Anette Fransgaard

  22. november 2017

  Måske et mærkeligt spørgsmål, men hvordan vender du med en fastmaske ?
  Hilsen en nybegynder 😉

  • Reply

   Louise

   23. november 2017

   Hej Anette,

   Det er mig der havde skrevet forkert i opskriften – du skal selvfølgelig vende med en lm 🙂

   Prøv evt. at se min YouTube-video, hvor jeg viser, hvordan man vender med 1 lm her : https://youtu.be/9wOXRxE34dk (og der findes også en video på min YouTube-kanal, hvor jeg viser, hvordan man vender med stm.

   Jeg håber du finder ud af det <3

   Kh
   KreaLoui

Skriv et svar